Den ultimata guiden till balklänningar för olika kroppstyper 

Den ultimata guiden till balklänningar för olika kroppstyper 

- in Fashion
67
0

Utbudet av balklänningar på marknaden är väldigt stort och de finns att köpa i både fysiska butiker och på Internet, och det är förstås också möjligt att få dem uppsydda hos en skräddare. För köparen av en balklänning är det stora utbudet dock lite av en utmaning för hur trevligt det än är att kunna välja och vraka bland så många typer av balklänningar är det också något som kan ta mycket tid i anspråk och skapa huvudbry.

Nedan följer en guide för vad du kan tänka på relaterat till din kroppstyp när du köper en balklänning. Är du lång och smal, liten och smal, lång och rund, kort och rund, väldigt genomsnittlig, slank, kurvig, ojämnt kurvig? Det finns mycket att ta hänsyn till relaterat till din kroppsform men oroa dig inte för mycket, det finns balklänningar för alla kroppstyper. De olika balklänningarna är också anpassade för att ta fram de finaste dragen hos just din kroppstyp.

Som vanligt när det gäller köp av balklänningar måste du känna din egen kropp mycket väl innan du påbörjar sökandet efter en balklänning. Du bör därför uppsöka en sömmerska eller skräddare och få din kropp uppmätt. Det viktiga är att du tänker till på alla varianter när du mäter upp din kropp och att du är riktigt ärlig mot dig själv. Tänk på om du kommer att bära klackar eller inte, tänk på hur stor din byst verkligen är och hur det kommer att se ut om du köper en klänning som inte passar. Försök till varje pris att undvika att planera in en bantningskur när du planerar att köpa en balklänning. Du kanske inte kommer att klara dina mål när du bantar.

De typer av klänningar som du provar bör anpassas för att få proportionerna rätt. Bredden på balklänningen kan påverka hur du ser ut och om bör anpassas till om du är till exempel lång och slank eller kort och kurvig. Det är förstås också viktigt att du tänker till på hur vågad du vill vara. Nuförtiden är det mindre strikt med formaliteterna när det gäller balklänningar än vad som var fallet tidigare. Det är därför inte helt nödvändigt att balklänningen når hela vägen ner till golvet eller att du har handskar som når upp till armbågen. Fördelen med den mer liberala synen på balklänningar är att du kan anpassa dem än mer till din figur. Är du lång och slank kan du visa upp det kan du göra det, är du kort och har lite knubbiga ben kan du gömma dem under en lång klänning.

Lite beroende på vilken kroppstyp du har så kan du komma att behöva anpassa balklänningen för att den ska passa mer exakt till din kroppstyp. Vi har ju alla våra egenheter när det gäller kroppen men de balklänningar som sys upp i stora antal tenderar att vara anpassade efter en ”normaltyp” av kvinna som kanske inte riktigt finns i verkligheten men är någon slags genomsnittsversion.

För köp av balklänningar som passar din kroppstyp mer exakt kan du söka på Internet där det finns många bra leverantörer. Ett företag som har ett väldigt brett utbud av balklänningar för alla sorters kroppar är JJ’s House.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis när det gäller att köpa balklänning anpassad till specifika kroppstyper så ska du tänka på att:

  • Mäta upp din kropp noggrant innan du börjar leta efter en balklänning
  • Vara ärlig mot dig själv och inte inkludera några glädjekalkyler angående bantning med mera innan du köper klänningen
  • Redan från början fundera på hur du ska kunna alternera klänningen efter att du köpt den

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *